Eén urgentieregeling in de regio 

Er is één urgentieregeling voor sociale huurwoningen in Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre. De woningcorporaties Bergopwaarts, Compaen, Helpt Elkander, ’thuis, Sint Trudo, Volksbelang, woCom, Woonbedrijf, Wooninc. en Woonpartners werken samen om deze urgentieregeling uit te voeren

Hoe kom ik in aanmerking voor urgentie?

Heb je met spoed woonruimte nodig? Is er een noodsituatie ontstaan, waardoor je niet meer in je woning kunt blijven wonen? Is het écht dringend en zijn er geen andere oplossingen? Dan bestaat er voorrang bij de toewijzing van een huurwoning. Om dit te krijgen moet je urgentie aanvragen. Lees op wooniezie.nl hoe je urgentie aanvraagt. Je kunt ook de folder bekijken voor meer informatie. 

Let op: er zijn organisaties actief die woningzoekenden helpen om urgentie aan te vragen. Hiervoor vragen zij forse bedragen, terwijl dit geen garantie biedt over de uitkomst of de beslistermijn versnelt. Wij raden je aan om geen gebruik te maken van hun dienstverlening.

Lukt urgentie niet?

Er zijn verschillende andere mogelijkheden om op relatief korte termijn aan woonruimte te komen. Ga naar de websites van de corporaties en kijk naar de mogelijkheden voor flexwonen of ga naar Wooniezie.nl.

U kunt hier de gezamenlijke Huisvestingsverordening lezen. 

Gemeenten